tips for getting through exams

GOD tirsdag fine. I dag har jeg en skikkelig bra dag♥ Solen stråler i Kristiansand. 09.00 satt jeg klar i bilen for en liten øvelseskjøring med pappa, så etterfulgt av en lang tur med Dennis i solen. Så herlig. Men over til noe helt annet. Tenkte å dele litt tips med deg som er midt i eksamens perioden! Det er ikke alltid lett å holde hodet kaldt når eksamen nærmer seg. Så her har du litt tips og triks, som jeg håper vil være til hjelp for noen av dere. 

 

1. Gjør alt klart til lesing. Ha det ryddig rundt deg, ha på deg komfortable klær, spis ordentlig frokost, og finn frem alt av bøker og diverse du trenger. 

2. Stå opp tidlig å få ting gjort. Selv om jeg for det meste leser hjemme, står jeg likevel opp 07.00 med S, steller meg, og lager kaffe. Da er jeg helt klar til en produktiv lesedag. Det kjipeste er jo å så vidt ha begynt når det nærmer seg middag, og man helst vil slappe av på kvelden. 

3. Ut og få nok frisk luft. Jeg er jo heldig som har Dennis. Han må ut uansett vær, uavhengig av hva jeg vil. Og på fine dager som i dag med sol, kan det være lurt å bruke litt mer tid ute enn vanlig. Er kjempeviktig å få i seg så mye D-vitaminer som mulig nå om vinteren! 

4. Ta en ting om gangen. Hvis du ser over alle de 200 sidene du skal ha lest i løpet av dagen, kan det fort bli overveldende. Start med ett kapittel, og så det neste når du er ferdig. 

5. Skriv notater. Dette med notater er så undervurdert av mange. Spesielt å skrive for hånd. Igjennom hele semesteret tar jeg notater fra forelesninger og hjemme lesing på Mac’en, men når eksamensperioden kommer, forkorter jeg notatene mine og skriver de for hånd. Da kan jeg lett ha med notater i sengen på café, i sofaen eller på bussen for å pugge. 

6. Nok søvn, nok mat, nok hvile. Dette må være nøkkel ordene til å holde ut i eksamensperioden uten å bli helt utslitt. Det å få minst 8 timer søvn, spise regelmessig og næringsrikt er jo nøkkelen til en bedre hverdag generelt. Pauser fra lesing og hvile på kveldene er også viktig for å la hjernen fordøye informasjonen du har lest i løpet av dagen. 

7. Ikke ta det så seriøst. Om et par uker har du glemt hele eksamen og koser deg med juleferie. Selvfølgelig er eksamen viktig, men det er ikke verdens undergang om du stryker. Det er kipt der og da, men de fleste studier har en ordning så du kan ta eksamen om igjen om du stryker. 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg